Vy sa pýtate… my odpovedáme

Nezanedbateľná úspora energie
V poslednom období sa čoraz viac dostáva do popredia ochrana životného prostredia. Ani nám to nie je jedno a chceme pre naše bývanie získavať energiu z obnoviteľných zdrojov. Ktoré z takýchto zariadení môžeme financovať zo stavebného sporenia?
V Prvej stavebnej sporiteľni vás nečakajú žiadne obmedzenia. Všetky zariadenia využívajúce obnoviteľné zdroje energie môžete financovať z prostriedkov PSS. Vieme teda prefinancovať napr. fotovoltické panely a veterné turbíny, ale aj slnečné kolektory, tepelné čerpadlá a kotly na biomasu. A nielen to. Peniaze zo stavebného sporenia môžete použiť aj na všetky práce a materiály súvisiace s ich zabudovaním či inštaláciou. Podrobný zoznam všetkých účelov použitia nájdete na stránke pss.sk, v kanceláriách našich obchodných zástupcov alebo vám ochotne poradia pracovníci Centra telefonických služieb na čísle 02/58 55 58 55.
Sporenie pre celú rodinu
Sme štvorčlenná rodina a chceli by sme v budúcnosti využiť stavebné sporenie na výstavbu domu. Zaujíma ma, či môžeme neskôr svoje sporiace zmluvy zlúčiť, či neprídeme o štátnu prémiu a koľko nás to bude stáť?
Odporúčame vám, aby ste si sporili každý zvlášť na svoju zmluvu o stavebnom sporení. Môžete tak po splnení vopred známych podmienok každoročne získavať až štyri štátne prémie. Na každej zmluve získate aj úroky k vkladom a prémii, čo pre vás znamená zaujímavé celkové zhodnotenie. V prípade, že budete chcieť využiť svoje sporenia v budúcnosti, napr. prostredníctvom úveru, môžete zmluvy bezplatne spojiť do jednej a spoločne použiť všetky finančné prostriedky vrátane pripísaných štátnych prémií na zlepšenie svojho bývania.
Rozsiahla rekonštrukcia rodinného domu
Plánujeme väčšiu rekonštrukciu nášho domu, pretože už nevyhnutne potrebuje novú strechu. Pri tejto príležitosti vymeníme aj všetky okná, kúrenie a podlahy. Ak na to budeme mať peniaze, tak by sme chceli prestavať aj naše dve kúpeľne a kúpiť novú kuchynskú linku. Odhadujeme, že celkovo budeme potrebovať asi 30 000 €. Sporíme si u vás už viac ako päť rokov. Aký úver si môžeme zobrať?
Odporúčame vám využiť úver bez zakladania nehnuteľnosti. Jeho výška môže byť pre vás, ako našich sporiacich klientov, až 50 000 €. Táto suma určite pokryje všetky naplánované práce. Praktické bude aj financovanie prestavby. Po schválení úveru vám vyplatíme vopred na účet až 90 % z úveru a zvyšnú časť dostanete po zdokladovaní účelu použitia. Úroková sadzba nášho úveru je navyše výhodnejšia oproti porovnateľným spotrebiteľským úverom určeným na obnovu bývania. Najvhodnejší spôsob financovania sa dozviete, ak sa spojíte s ktorýmkoľvek z našich obchodných zástupcov.

 

zdroj: časopis DOMa


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk