Stavebné sporenie od PSS – Stále výhodné riešenie

Stále výhodné riešenie
„Situácia je komplikovaná. Myslím si však, že stavebné sporenie tu stále hrá svoju dôležitú rolu. Hypotekárne banky už nemôžu prefinancovať kúpu celej hodnoty kupovanej alebo stavanej nehnuteľnosti. Je tu tlak, aby klient disponoval vlastnými prostriedkami. Najvhodnejším spôsobom na ich zabezpečenie je práve stavebné sporenie,“ hovorí P. Fabula. Podľa neho je vynikajúcim nástrojom na dofinancovanie hypotéky tiež medziúver od PSS, ktorý banka za výhodných podmienok poskytne svojmu sporiacemu klientovi až do výšky 50-tisíc eur aj bez toho, aby ho musel zabezpečiť nehnuteľnosťou. Vďaka tomu ušetrí čas aj peniaze, ktoré by musel investovať do vybavovania formalít pri vypracovaní znaleckého posudku či na katastri nehnuteľností. Silným tromfom P. Fabulu pri rokovaní s klientmi však nie je len stále výhodné stavebné sporenie, ale tiež širšia ponuka ďalších bankových produktov. Reč je o zabezpečení pred neočakávanými nepríjemnými udalosťami. Obchodní zástupcovia PSS totiž dokážu sprostredkovať aj výhodné poistenie úveru, nehnuteľnosti alebo domácnosti.

Schopnosť načúvať a iné zručnosti
„Niekedy si hovorím, škoda, že dnešná doba je taká rýchla. Hlavne mladí ľudia sa zaujímajú len o to, ako si čo najrýchlejšie požičať a s čo najnižším úrokom. Nevidia širšie súvislosti a zmysel prípravy na budúcu investíciu prostredníctvom sporenia. To je niečo, čomu, naopak, vynikajúco rozumie stredná a staršia generácia,“ konštatuje s tým, že kvalitnému obchodnému zástupcovi dnes už nestačí len dokonalá znalosť poskytovaného produktu. To je iba povinný základ. Musí mať isté psychologické zručnosti, ku ktorým patrí najmä schopnosť načúvať potrebám klienta a empatia, ochota a schopnosť vyhovieť mu v tom, čo je preňho najdôležitejšie. A to nemusí byť vždy len cena za úver. Niekedy je to rýchlosť vybavenia, inokedy diskrétnosť alebo schopnosť nájsť riešenie tam, kde všetci ostatní zlyhali.

Keď všetko do seba dokonale zapadá
Ako príklad uvádza dvoch manželov, s ktorými spolupracuje od začiatku svojej kariéry obchodného zástupcu. Najprv si sporili. Potom si zobrali úver, vďaka ktorému zrekonštruovali svoje bývanie. A teraz, v 72 rokoch, sa rozhodli, že si ešte raz upravia svoju kúpeľňu. Vaňu vymenia za sprchovací kút, položia protišmykovú podlahu, dajú nové obklady… A PSS je presne tá banka, ktorá za výhodných podmienok dokáže požičať aj seniorom. Život obchodného zástupcu však nemôže tvoriť len práca. To platí aj pre Novozámčana P. Fabulu. Najlepším relaxom preňho je mandolína, na ktorej hrá v bluegrassovej skupine. Hovorí sa, že hudba je dobrý liek na dušu a hra na hudobnom nástroji pomáha aj mysleniu. V jeho prípade oboje naozaj funguje. 

zdroj: časopis DOMa


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk