Vy sa pýtate… my odpovedáme

Ako na stavbu rodinného domu

Mám u vás stavebné sporenie už 7 rokov. Na jar ideme s manželkou stavať rodinný dom a uvažujem, či je lepší úver od vás alebo si mám zobrať na zaplatenie stavby hypotéku. Čo mi poradíte?
Nepoznáme konkrétne parametre a podmienky ponúk, ktoré vám môžu ponúknuť hypotekárne banky. Radšej vám však predstavíme výhody nášho úveru, ktorý je primárne určený na stavbu domu. Po prvé, na zabezpečenie úveru nepotrebujete inú nehnuteľnosť – záložným objektom bude vaša budúca stavba. Po druhé, výstavbu budeme financovať podľa toho, ako bude stavba rásť. Znamená to, že finančné prostriedky budete mať pripravené postupne práve vtedy, keď ich budete potrebovať. A po tretie, ako náš sporiaci klient získate takýto úver s nízkou úrokovou sadzbou a so splatnosťou až 30 rokov. To pre vás znamená nízku mesačnú splátku. Podrobnejšie informácie o úvere a konkrétnu ponuku vám ochotne poskytne ktorýkoľvek z našich obchodných zástupcov.

Kedy uzatvoriť sporenie dieťaťu

O necelý mesiac očakávame prírastok do rodiny. Vieme, že sa u vás dá sporiť aj deťom. Kedy sa nám oplatí najviac uzatvoriť takéto stavebné sporenie?
Detské sporenie využíva dlhodobo viac ako pätina našich klientov. To je dôkazom toho, že ide o výborný, rokmi osvedčený sporiaci produkt. Uzatvorenie zmluvy Junior extra je najvýhodnejšie do jedného roka od narodenia dieťaťa. Získate ho vtedy bez poplatku na uzatvorenie. Nasledujúce sporenie môžete prispôsobiť pokojne svojim možnostiam. Výška mesačného či ročného vkladu nie je vopred pevne stanovená. Ďalšia „výhodnosť“ závisí od toho, na čo plánujete stavebné sporenie použiť v budúcnosti. Odporúčame vám preto stretnutie s naším obchodným zástupcom, ktorý prispôsobí sporenie vašim individuálnym potrebám. Kontakty nájdete na www.pss.sk alebo nám zavolajte na číslo 02/58 55 58 55.

Fixácia úrokovej sadzby úveru

Ak by som sa rozhodol pre úver od PSS, na aký čas budem mať fixovanú úrokovú sadzbu?
Fixácia úrokovej sadzby závisí od toho, aký typ úveru budete čerpať. Ak máte po predchádzajúcom sporení nárok na stavebný úver, môžete počítať s fixáciou úrokovej sadzby na celé obdobie splácania úveru, čo môže byť až 20 rokov. Vďaka tejto garantovanej (a nízkej) sadzbe si viete naplánovať mesačné výdavky na dlhý čas vopred. V prípade, že máte stavebné sporenie iba krátko alebo ho nemáte vôbec, môžete využiť náš najobľúbenejší medziúver s konštantným splácaním. Pri tomto type úveru je fixácia úrokovej sadzby až 5 rokov. Viac informácií o parametroch našich úverov a ich splácaní nájdete na stránke www.pss.sk.

Máte aj vy otázku súvisiacu so stavebným sporením v Prvej stavebnej sporiteľni? Radi vám odpovieme, stačí sa spýtať.
Svoje otázky posielajte:
>> e-mailom na adresu: doma@pss.sk
>> alebo poštou na adresu
Prvá stavebná sporiteľňa (časopis DOMa),
Bajkalská 30, P. O. Box 48,
829 48 Bratislava

zdroj: časopis DOMa


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk