Ako si na jeseň zlepšiť náladu príchodom do vlastného domu. I.časť

Ako všetci vieme, s obdobím jesene by malo prísť daždivé počasie, ochladenie, padanie lístia, blato a podobné, nie každému príjemné záležitosti. A ak tento rok bude takáto typická jeseň, tak by každému bolo príjemnejšie sa vrátiť do domova, ktorý je na to aj prispôsobený.

Aby sme sa vyhli špinavým topánkam, bolo by fajn ešte pred jeseňou vyložiť cestičku od brány ku dverám (za predpokladu rodinného domu) čímkoľvek, čo zabráni rozmočenej pôde dostať sa na Vaše oblečenie. Určite väčšina z vás pozná ten pocit, keď prídete niekam, kde prejdete kúsok a máte blato aj na spodku nohavíc. Preto ešte pred prudšími dažďami sprístupnite cestu. Ak hľadáte niečo finančne nenáročné, viem si predstaviť obyčajné drevené dosky, ktoré pritlačíte do pôdy približne na jeden krok od seba. Možno to znie čudne, ale potom Vám nemôže taká „drobnosť“ ako blato zničiť deň.

A teraz si predstavte, že prídete do dverí. Čo by ste tam cez jesenný deň chceli vidieť? Napríklad obyčajnú misku vyloženú farebným lístím, dodekorovanú jesennými plodmi. Na spodok gaštany, na nich položená tekvica a okolo nej rozsypané šípky, poprípade sviečka. Pozriete sa na misku a zistíte, že jeseň nie je len o daždi a pochmúrnej nálade. Ešte lepšie sa pri pohľade na misku môžu cítiť tí, ktorý si tekvicu dopestovali sami na záhrade.

V prípade detí v dome ich na chvíľu zamestnajte. Pamätám si školské časy, keď sme s učiteľkou chodievali zbierať všetko možné, aby sme s toho potom mohli vytvárať rôzne postavičky, zvieratká, obrázky alebo sošky. Naši rodičia mali vždy radosť a sošky hrdo až do zimy, niekedy aj dlhšie, zdobili poličky. Nie že len pripomínali krásy jesene, ale pripomínali aj nás, deti. Zároveň nie je až tak zlý relax, keď sa ku svojim deťom pripojíte a pomôžete im rozvíjať ich kreativitu.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk