Pozrite si najlepšie bytové domy za rok 2013

Na CONECU ocenili „Najlepšie obnovené bytové domy“ za rok 2013

Súťaž „Najlepšie obnovený bytový dom 2013“ už pozná svojich víťazov. 25 bytových domov po celom Slovensku súťažilo o stupne tých najlepších.

Združenie pre podporu obnovy bytových domov v spolupráci s Prvou stavebnou sporiteľňou (PSS) a vydavateľstvom V.O.Č. Slovakia zorganizovali už 6. ročník súťaže o najlepšie obnovený bytový dom.

Rekonštrukcia obytných budov je jednou z nosných tém, akým sa venoval aj nedávno skončený stavebný veľtrh Coneco. Výsledky súťaže Najlepšie obnovený bytový dom 2013 sa na ňom vyhlasovali 31. marca. O prvenstvo sa uchádzalo 25 obytných budov z celého Slovenska, prihlásené stavby hodnotili odborníci zo Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Renovácia bytoviek prináša ich obyvateľom nemalé úspory, preto je cieľom súťaže poukázať na potrebu a význam obnovy. Podujatie chce tiež byť inšpiráciou pre spoločenstvá vlastníkov bytov, bytové družstvá či iných správcov, ktorí o celkovej revitalizácii bytového domu ešte len uvažujú.

Do súťaže sa mohli prihlásiť spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov, stavebné bytové družstvá a správcovia bytových domov, ktorí sú klientmi PSS a v roku 2013 dokončili realizáciu aspoň jednej zo súčastí celkovej obnovy bytového domu.

Ceny Prvej stavebnej sporiteľne, a. s .:

bytovy_dom_1

 

 

 

1. miesto:
Bytový dom na ul. Hurbanova 139, Stará Turá

 

bytovy_dom_2

 

 

 

 

2.miesto:
Bytový dom na ul. Mateja Bela 4751/ 32, 34, 36, 38, 40, Piešťany

 

bytovy_dom_3

 

 

 

 

 

3.miesto:
Bytový dom na ul. Ústecko – Orlická 2345 Poprad

 

Víťazi si zo súťaže okrem uznania odniesli aj finančné ocenenie. Prvá stavebná sporiteľňa venovala za prvé miesto 1 700 eur, za druhé 700 eur a tretí ocenený získal 350 eur.

Cenu odovzdalo i Združenie pre podporu obnovy bytových domov. Dostal ju bytový dom na Botanickej ul. v Trnave. O najlepšie obnovenom bytovom dome rozhodovala aj verejnosť prostredníctvom hlasovania na internete. V tejto kategórii zvíťazil bytový dom na Ul. Tarasa Ševčenka v Prešove.

Potreba obnovy bytových domov je na Slovensku čoraz aktuálnejšia. Vyplýva to aj z požiadaviek Európskej únie, ktorá SR neustále tlačí do znižovania energetickej náročnosti budov. PSS financuje obnovu bytových domov od roku 2000, dosiaľ sa s jej podporou zrekonštruovala každá ôsma bytovka na Slovensku. “Vlastníci bytov v obnovenom bytovom dome jednoznačne ušetria, ba dosiahnuté úspory bývajú dokonca často vyššie ako splátka úveru,” poznamenáva predseda predstavenstva PSS Imrich Béreš.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk