Poučte sa z chýb iných a zrekonštrujte váš bytový dom od základov!

Na Slovensku žije približne polovica domácností v bytových domoch, z ktorých väčšina bola postavená pred desiatkami rokov, s čím sú často spojené vysoké náklady napríklad na vykurovanie, prevádzku staršieho typu výťahu a mnoho ďalších.
V tomto diele relácie PSS sa dozviete ako obnova bytového domu významne prispieva k zníženiu nákladov na bývanie a tiež k zvýšeniu kvality bývania.
Predseda Združenia pre obnovu bytových domov prof. Ing. Dušan Petráš, PhD. vysvetlí, prečo je podstatné robiť niektoré fázy rekonštrukcie súčasne a akú úlohu v celom procese môže zohrať relatívna novinka – inteligentný riadiaci systém zdrojov a rozvodov vykurovania, vody a ďalších.Keďže komplexná, ale i čiastočná obnova bytového domu sú relatívne finančne náročné projekty, je na mieste otázka financovania. Už niekoľko rokov majú aj spoločenstvá vlastníkov bytov možnosť získať štátnu prémiu a využiť ďalšie výhody stavebného sporenia. Odborníčka Prvej stavebnej sporiteľne, a. s. preto popíše možnosti financovania obnovy bytového domu prostredníctvom stavebného sporenia sú k dispozícii.

Kliknutím na obrázok spustíte video (v novom okne):

bytove_domy_brazok_NL


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk