Vy sa pýtate… MY ODPOVEDÁME

NA VAŠE OTÁZKY ODPOVEDÁ

Ing. Júlia Slobodová,

špecialista značky a produktu

Prihlasovanie do moja PSS

Uzatvorila som si u vás online Sporenie Lišiak. Ako je zabezpečené a chránené prihlasovanie do môjho účtu?

Marianna z Považskej Bystrice

Bezpečnosť služby „Moja PSS“ je pre nás veľmi dôležitá. Preto je prihlasovanie niekoľkostupňové. Prístup prebieha pomocou hesla a PID kódu, ktorý je vygenerovaný pri prvom prihlásení. Po zadaní týchto parametrov nasleduje ešte potvrdzujúca SMS s kódom na vami určené mobilné telefónne číslo, čo predstavuje ďalší ochranný prvok. Popri tejto bezpečnostnej stratégii vám odporúčame dodržiavať aj na vašej strane základné pravidlá ako chrániť svoje prihlasovacie údaje pred tretími osobami. A teraz pre ešte jednoduchšie, bezpečnejšie a pohodlnejšie overovanie vašich operácií na portáli Moja PSS si môžete do svojho telefónu stiahnuť aj novú aplikáciu PSS SAFE. Ak máte akékoľvek ďalšie otázky k Sporeniu Lišiak, kontaktujte pracovníkov nášho Centra telefonických služieb na čísle 02/58 55 58 55.

Kúpa nehnuteľnosti a úverový certifkát

S priateľkou plánujeme svadbu a radi by sme čo najrýchlejšie vyriešili aj svoje vlastné bývanie. Ako sa môžeme na kúpu pripraviť?

Majo z Prešova

Svadba, ale aj kúpa nehnuteľnosti sú veľké životné zmeny. Prvé riešenie nechávame na vás a s tým druhým vám vie PSS pomôcť. Okrem výhodných úverov s dlhou dobou splatnosti totiž teraz PSS prichádza s ponukou Úverového certifkátu. Úverový certifkát je potvrdenie banky, že v čase jeho vystavenia spĺňate podmienky na získanie úveru zo stavebného sporenia v potrebnej výške. Vopred teda viete, s akou výškou fnancií môžete disponovať. Platnosť a garancia poskytnutia úveru je až tri mesiace, počas ktorých budete mať dostatok času na výber vášho vysnívaného bývania. Úverový certifkát vám navyše umožní rýchlo reagovať na dobrú ponuku. A to nie je všetko. Aj pri využití úverového certifkátu platí, že splátky zo stavebného sporenia zostanú pre klienta rovnaké počas celej doby splácania úveru a to môže byť až 20 rokov. Táto ponuka na fxáciu mesačnej splátky úveru je však časovo obmedzená, ak ju chcete využiť, príležitosť máte do konca roka. Pre viac informácií si dohodnite stretnutie s niektorým z našich obchodných zástupcov, ktorí vám radi poradia a pomôžu.

Pravidelné sporenie pre deti a rodičov ešte výhodnejšie

Pred dvoma mesiacmi sa nám narodila dcéra. S manželom rozmýšľame, že by sme jej chceli začať sporiť. Odporúčate nám pre ňu stavebné sporenie?

Andrea zo Zvolena

Sporenie v súčasnej dobre nadobúda čoraz väčší význam. Predstavuje nielen fnančnú rezervu do budúcna, ale aj odrazový mostík vášho dieťaťa pri riešení prvého vlastného bývania. Stavebné sporenie JUNIOR Extra ponúka hneď niekoľko beneftov. Aj v tomto roku je stavebné sporenie pre deti do 1 roka /v tarife JF/ bez poplatku za uzatvorenie. Tieto ušetrené peniaze môžu predstavovať prvý vklad na zmluvu. Aktuálne v PSS pri pravidelnom sporení môžete získať aj 100 % zľavu z poplatku za vedenie účtu. A to až do 18 rokov veku dieťaťa. Ak si uzatvoríte zmluvu aj pre seba, rovnako získavate zľavu z poplatku za vedeniu účtu, v tomto prípade 50 %. Veľkou výhodou je aj to, že sporením v súčasnosti získa klient výhodnejšie úverové podmienky v budúcnosti – a to rovnako rodič, aj dieťa. Podrobnejšie informácie o ponuke nájdete aj na www.pss.sk

Napíšte nám

Máte aj vy otázku súvisiacu so stavebným sporením v Prvej stavebnej sporiteľni? Radi vám odpovieme, stačí sa spýtať.

SVOJE OTÁZKY POSIELAJTE: e-mailom na adresu: jslobodova@pss.sk alebo poštou na adresu: PSS, (časopis DOMa), Bajkalská 30, P. O. Box 48, 829 48 Bratislava.

zdroj: časopis DOMa


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk