SEYCHELY… RAJ NA ZEMI

Privrite oči a predstavte si blankytne modrú oblohu, burácajúce azúrové more s vystupujúcimi koralovými útesmi, najjemnejší biely piesok na pláži, ševeliace listy kokosových paliem a slaný závan vetra na lícach… Toto nie je sen – to je všadeprítomná realita, ktorú môžete zažiť len na jedinom mieste na svete a v nemom úžase obdivovať jeho krásy. Rajské súostrovie v Indickom oceáne ďaleko od civilizácie a všedných dní ponúka neobyčajný pokoj sálajúci nielen z prírodnej scenérie, ale aj domáceho, nikam sa neponáhľajúceho obyvateľstva rôznej farby pleti. Súostrovie pozostáva zo 115 neveľkých ostrovov prevažne žulového a koralového pôvodu, roztrúsených v Indickom oceáne, najväčšie z nich sú Mahé, Praslin, La Digue a Silhouette. Staromódna metropola ležiaca na ostrove Mahé, Viktória, sa stala domovom pre ďalší seychelský skvost: 5-hviezdičkový developerský projekt Eden Island.

Seychelská architektúra sa vyznačuje skĺbením výnimočnosti a praktickosti. Nesie znaky koloniálnej minulosti rozvinutej v miestnych klimatických podmienkach. Strmé, šikmé strechy rýchlo odvádzajú dažďovú vodu, široké verandy poskytujú chránený priestor pre príjemné posedenie v tropickom podnebí. Kombinácia leštených podláh s vysokými stropmi evokuje francúzsko-kreolský štýl, ktorý je typický pre Eden Island. Cieľom architektov bolo vytvoriť projekt, ktorého súčasti budú v dokonalom súzvuku, rovnako ako rytmus a rým v poézii – a to pre každého, kto prejde okolo, pešo alebo na lodi. To, čo v Eden Island môžete v súčasnosti vidieť, je ovocím viacročného prieskumu. Iniciatíva na vytvorenie Eden Island sa začala už v roku 2002. Každý meter štvorcový bol veľmi dômyselne naplánovaný, vrátane tvaru, vodných ciest, terénnych úprav, ciest a chodníkov, nehnuteľností a predovšetkým výhľadu s plážami.                                                                                                                                                         

Investori, zaujímajúci sa o kúpu apartmánu, majú na výber apartmány situované na pobreží Eden Island, vzdialeného len 200 metrov od hlavného ostrova Mahé. Sú to dobre vybavené jedno- až troj-izbové štýlové nehnuteľnosti s výmerou od 67 m² do 215 m², poskytujúce komfort a luxus. Ku každému apartmánu prináleží súkromné mólo a elektrické vozidlo parkované v bezprostrednej blízkosti apartmánového domu. Limitovaný počet dvojdomov na Eden Island architekti navrhli s maximálnym ohľadom na komfort a súkromie. V ponuke sú nehnuteľnosti s troma alebo štyrmi spálňami, z ktorých každá má vlastnú kúpeľňu. Každý z domov má vlastnú záhradu a bazén. Architektonické prvky domov sú prejavom eklektickej estetiky: je to kombinácia striech inšpirovaných pagodami, široké koloniálne verandy a úchvatný interiér. Vily o výmere 600 m² až 3 000 m² patria medzi najluxusnejšie nehnuteľnosti na Seychelských ostrovoch. Na výber sú vily s troma až šiestimi spálňami, každá spálňa má k dispozícii samostatnú kúpeľňu. Veľké okná a široké verandy poskytujú neopakovateľný výhľad na okolitú scenériu a na súkromný bazén. Pozemky, na ktorých sa vily nachádzajú, sú dostatočne rozľahlé a umožňujú vychutnať si pocit súkromia. Každá vila je plne vybavená spotrebičmi dennej potreby, aby poskytli maximálne pohodlie a relax pre domácich aj návštevníkov. Eden Island svojou architektúrou a farebnosťou rozpráva príbeh raja na zemi, vytvoreného ľuďmi a inšpirovaného históriou a atmosférou Seychelských ostrovov.

Text: Lenka Šingovská, www.class.eu.sk


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk