Pohrebné poistenie v praxi

Skúsenosť našich OK z praxe:

1.      Klientka, ktorá si tretí rok platila Pohrebné poistenie, zomrela  po operácii srdca v nemocnici. Pohrebná služba žiadala do piatka uhradiť platbu za služby  810 €. V stredu volal zať nebohej klientky, bol úplne zúfalý, odkiaľ zoženú v tak krátkej lehote peniaze, že  oni žiadne nemajú. V štvrtok cca o 15:30 hod.  som skenovala doklady:  úmrtný list , lekársku správu a oznámenie poistnej udalosti  a poslala to mailom na centrálu Poisťovne , zároveň som samozrejme všetko odoslala aj  poštou. Oprávnená osoba ( dcéra klientky) mala peniaze v piatok ráno na účte. Ďakovala a bola nesmierne spokojná.

 2.      52 ročná rozvedená klientka s jednorazovo uhradeným Pohrebným poistením (na max. sumu 10 000 EUR) , tragicky zomrela pri autonehode. Jej dcéra, ktorá bola oprávnenou osobou, ocenila vyplatenie peňazí ešte v ten deň,  ako doniesla doklady ( mala vedený svoj bežný  účet v SLSP a  doklady doniesla dopoludnia) a hlavne, ako diskrétne jej mama previedla finančný majetok bez dedičského konania a zbytočných poplatkov.

 3.      60 ročný klient v čase, keď sa rozhodol pre mesačne platené Pohrebné poistenie bol zdravý a „nechystal“ sa zomrieť. Pred pár mesiacmi mu diagnostikovali rakovinu. Zomrel na infarkt.  Úmrtie bolo nahlásené popoludní v deň úmrtia mailom.  Peniaze boli z Poisťovne odoslané nasledujúci deň. Mesačne si klient platil 18,70 Eur, celkovo do dňa úmrtia zaplatil 448,80 Eur.  Manželka tak vďaka jeho zodpovednosti mala na dôstojnú rozlúčku pripravených 2 000 €.

 4.      40-ročný klient pri čítaní letáčika Pohrebného poistenia skonštatoval:  ani neviete, aké to je aktuálne…ale mňa už nepoistíte,  som na PN a čaká ma prvá chemoterapia . Po vysvetlení, že ho môžeme poistiť aj keď je chorý a na PN  a že v prípade smrti z dôvodu choroby do dvoch rokov vrátime oprávnenej osobe zaplatené poistné, sa klient rozhodol, že si ho kúpi.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk