JEDNODUCHÉ, PÔSOBIVÉ A VOŇAVÉ DEKORÁCIE

6 Tipov, ako oživiť interiér

1. „DARČEKOVÝ“ VENIEC – Ozdobte si tohtoročné Vianoce vencom z drobných „darčekov“. Nápaditý veniec vytvoríte, ak do baliaceho papiera zabalíte drobné škatuľky od zápaliek alebo kozmetiky. Ak plánujete umiestniť veniec do exteriéru, odporúčame použiť plastové škatuľky a vode odolný obalový materiál. Drobné „darčeky“ ozdobte stuhou v kontrastných farbách a pomocou aranžérskeho lepidla ich upevnite k pevnému základu z drevotriesky alebo polystyrénu. Veniec previažte saténovou stuhou.

2. VOŇAVÁ VÝZDOBA KOZUBA – Na priečelie kozuba umiestnite čerstvé vetvičky a ozdobte ich sklenenými kvapľami a umelým práškovým snehom. Vo svojej obývacej miestnosti tak vytvoríte čerstvú atmosféru.

3. KVETINOVÝ SVIETNIK – Za pomoci sviečok a vlastnoručne vyrobených dekoratívnych držiakov ožije každý sviatočný stôl. Použite horúci vosk zo sviečky, ktorým prilepíte aranžérsku hmotu – florex o plytkú misku a do hmoty umiestnite sviečku. Do misky nalejte vodu. Okolo sviečky naaranžujte veľkokveté ľalie alebo vianočné ruže.

4. VOŇAVÁ A PESTROFAREBNÁ DEKORÁCIA NA KONFERENČNÝ STOLÍK – Kôru pomaranča alebo ružového grapefruitu niekoľkokrát prepichnite klincom po obvode v tvare prstenca. Potom do otvorov umiestnite voňavé klinčeky. Takto ozdobené plody uložte do misy a medzi jednotlivé vrstvy umiestnite čerstvé vetvičky.

5. IMELO – NEODMYSLITEĽNÁ SÚČASŤ VIANOC – Táto ozdobná guľa z imela Vám aj uprostred vianočného zhonu umožní dopriať si romantickú chvíľku.

6. IMPOZANTNÝ „LUSTER“ Z VENCOV Z ČERSTVÝCH VETVIČIEK – Neprehliadnuteľná ozdoba v škandinávskom štýle. Jednoduché vence sú navzájom spojené a zároveň zdobené saténovými stuhami.

Text: Lenka Šingovská, www.class.eu.sk


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk