Ako je to s módou v bývaní? II. časť

Nedávno som si všimla, že predmety či činnosti, ktoré boli moderné pred päťdesiatimi rokmi sa do módy vracajú. A teraz mnoho ľudí zháňa do záhradky starý, ošúchaný bicykel, ktorý by inak ležal na povale, alebo si ľudia začali vytvárať svoj nábytok z vecí, ktoré slúžili k preprave tovaru. Prečo? No pretože sa do módy vracia niečo, čo bolo moderné niekedy a bolo to naozaj pekné, len potom prišlo niečo nové, čo vintage-woman-1149235_640niekdajšie obľúbené predmety vystriedalo.

Teraz je trendom aj takzvaná Hand made (ručný výrobok), čo je úžasné už len tým, že každá šikovná ruka, bez ohľadu na finančné možnosti môže mať zariadené krásne. Ale musíte sa rozhodnúť sami, či ručné výrobky alebo staré veci sú aj pre Vás to pravé. Možno to o nejaký mesiac či rok v móde už nebude. A čo potom? Budete sa pozerať na výrobok, ktorý sa Vám osobne nepáči? Budete vymieňať nábytok, aj keď to prakticky nie je potrebné? A ja sa pýtam načo? Samozrejme, že sa môžete inšpirovať katalógom, magazínom o bývaní, poprípade si obzrieť ako bývajú slávne hviezdy, ktorá ukáže svoj luxusný byt niekde v  televíznej relácií. Ale zakaždým by bolo pekné, keby si nájdete hodinku čas a napríklad si dobre obzriete svoju izbu.
living-room-581073_640Zvážite čo by sa hodilo, vyberiete si na stenu svoju obľúbenú farbu, ktorá Vás ukľudní, a potom si podľa toho pokupujete, poprípade vyrobíte nábytok. Bude Vám tam príjemne a môžete si povedať „Toto bol môj nápad, a cítim sa tu AKO DOMA.“ Predsa si prerábate svoj domov.

A potom, ak sa o nábytok seriózne zaujímate, tak si pozerajte najnovšie trendy, a ak sa Vám bude do Vašej izby pozdávať najmodernejší kus nábytku, tak si ho kúpte. A znovu si môžete povedať „Vybral som si sem niečo, s čím sa budem cítiť príjemne.“ A vtedy sa nemusíte báť, že by ste nešli s módou. Pretože čo sa páči Vám, to by malo pre Vás byť moderné.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk