Ako je to s módou v bývaní? III. časť

Minule som čítala jeden článok o tom, ako sa obliekajú ľudia v Anglicku. Ich štýl je naozaj zaujímavý a množstve ľudí sa nepáči. Ale oni sa cítia pohodlne a svojsky. Ich nezaujíma, čo si myslia ostatní, na druhú stranu ich aj tak niekto s podobným štýlom pochváli, a vyvolá v nich ten pocit radosti. A som si istá, že títo ľudia si aj svoje bývanie zaradili podľa toho, ako sa oni sami vidia. Ako sa to im páči. A potom sa zrazu objaví niekto, kto má v spoločnosti nejaké slovo a povie, že ten štýl sa páči aj jemu. A bum, zrazu je to nový módny trend. Takto to funguje s oblečením, takto to funguje s bývaním, hudbou, filmom…

A toto je móda. Je to veľmi premenlivý pojem, ktorý má svoje výhody aj nevýhody.

tricycle-838398_1920Na jednej strane je dobré, aby ľudia nežili stereotypne a nebolo všetko rovnaké. Veľa starých ľudí býva v domoch, ktoré sa časom nemenili. V tých domoch zostali tapety, nábytok, riad, bytové doplnky a iné veci presne také, aké boli v dobe, keď si oni zariaďovali svoj príbytok. A čo som si všimla, všetky veci si boli veľmi podobné, ak nie aj rovnaké. Takže ak ste pred niekoľkými desaťročiami prišli k niekomu na návštevu, mohlo sa stať, že mal vo vitríne rovnaký jedálenský set ako vy doma.

Ale tá druhá strana je, že by  sa módou človek nemal nechať úplne pohltiť. Je pravda, že dnes sa ku každej informácií dostane človek ľahšie a tým pádom má omnoho viac možností, z ktorých si môže vybrať, ale je omnoho krajšie ak každý z nás zostane aspoň trochu sám sebou, a naozaj si rozmyslí čo presne chce. Vaša osobnosť sa predsa odrazí aj na tom, ako si zariadite Váš domov.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk