Stavebné sporenie sa im postaralo o strechu nad hlavou

Manželia do domu investovali hneď po kúpe. Keďže v tom čase to bola len rozostavaná stavba, začali si ho upravovať podľa svojich predstáv. Dobudovali pivničné priestory, s ktorými pôvodná stavba nepočítala, a úpravám sa nevyhol ani interiér. Majitelia nie sú fanúšikmi predelených priestorov, a preto sa rozhodli svoje bývanie „prevzdušniť.“ Po týchto základných a nevyhnutných úpravách už dom Jánovi a jeho manželke Danke výborne slúžil viac ako 30 rokov. A potom prišiel čas na ďalšiu rekonštrukciu.

Problémom sa nevyhli
Ján a Danka sa do obnovy svojho bývania, kde prežili toľko spoločných rokov, pustili s nadšením a optimizmom. Najväčšia časť stavebných prác sa zrealizovala pred dvoma rokmi, ale ešte stále sa nájdu nejaké záležitosti, ktoré čakajú na ruku domáceho pána. „Rozhodli sme sa pre sprchovací kúta vyhodili sme zo starej kúpeľne vaňu. To bola jedna časť rekonštrukčných úprav. Pri práci nás však nemilo prekvapilo prasknuté vodovodné potrubie, ktoré sme museli celé vymeniť. Nerátali sme s tým, ale nemali sme na výber. Riešili sa aj podlahy, elektrina,“ spomína si Ján s tým, že celá obnova trvala približne dva mesiace. Do leta však podľa vlastných slov ešte s manželkou dokončia dlažbu v kuchyni a schody v obývacej izbe.

Na čo sú najviac hrdí?
Domáci pán je muzikant. Fanúšikovia ho poznajú z kapely Progres, to však neznamená, že by nedokázal priložiť ruku k dielu. Práve naopak. Prezradil nám, že najviac je hrdý na kúpeľňu a dlažbu. Aj zvyšok rodiny je z vynoveného domu nadšený. „My s manželkou financujeme a rodine sa to páči,“ zasmial sa Ján. V týchto dňoch si užíva svoj dom len s Dankou, ich ratolesti sa už totiž postavili na vlastné nohy. Rodičia sú však šťastní, že ich majú blízko. „Deti postupne odišli, ale sú v Gbeloch, takže nás každý deň príde niekto navštíviť. A tešíme sa na leto. Vtedy je tu veľmi príjemne,“
pochvaľuje si s tým, že o celú rekonštrukciu domu sa postaral priateľ ich dcéry.

PSS opäť pomohla
O to, aby bol dom útulný a všetci sa v ňom dobre cítili, sa postarala pani Danka. Jej vkus a cit pre dekorácie chváli nielen rodina, ale aj cudzí návštevníci. Miesto pri stole tu má aj obchodná zástupkyňa Prvej stavebnej sporiteľne Viera Reich. Práve ona sa totiž postarala o to, aby rodina získala, po čom túžila – teda krajšiu a lepšiu strechu nad hlavou. A je vraj radosť pracovať pre klienta, ktorý si nechá poradiť.

Na sporenie nedá dopustiť
„S domácou paňou sa poznám už dávno. Raz mi zatelefonovala s prosbou o radu, kde a ako investovať peniaze. Rozhodla sa nakoniec pre stavebné sporenie. A to nielen ona, ale aj celá rodina. Sporili si pravidelne „na plnú štátnu prémiu“, komunikovali, čo sa vyplatí, a potom, keď sa čas sporenia skončil, mohli začať stavať. Po šiestich rokoch si peniaze z účtov stavebného sporenia vybrali a investovali ich do rekonštrukcie a modernizácie svojho bývania,“ chváli klientov Viera Reich. To však nebolo všetko. „Potom si táto rodina začala sporiť opäť. Veď čo ak budú ešte niekedy v budúcnosti potrebovať obnoviť svoj dom? A dovtedy majú v Prvej stavebnej sporiteľni svoje financie bezpečne a výhodne uložené.“ Radosť zo sporenia sa v tejto rodine skrátka naozaj „nosí“ a rozhodne tu platí, že kto šetrí, má za tri.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk