POZNÁME PRVÉHO OBYVATEĽA PROJEKTU POD GOMBÁŠOM

Projekt výstavby rodinných domov Pod Gombášom si už stihol získať mnohých budúcich obyvateľov. Úplne prvým je Ing. Igor Kúdela s rodinou, ktorý sa do nového domova plánuje nasťahovať už na jar budúceho roka. Developerský projekt pozostávajúci zo šesťdesiatky nízkoenergetických rodinných domov na malebnom mieste ho oslovil hneď na prvýkrát. Možnosť bývať v novej štvrti ho nadchla a keď si s blízkymi išiel obzrieť lokalitu výstavby, bol nadšený. „Je to naozaj krásne miesto s výhľadom na Dievčenskú skalu a Brzotínske skaly,“ konštatuje spokojne prvý budúci obyvateľ lokality Pod Gombášom, ktorý sa na svoju parcelu chodí z času na čas pozrieť, aby videl, ako napredujú stavebné práce. „Najviac nás oslovil domček typu 3, ale keďže manželka túžila po šatníku, po dohode s developerom sme projekt trošilinku modifikovali. Jemne sme presunuli aj umiestnenie krbu.“

AJ V ROŽŇAVE, AJ MIMO NEJ
Sťahovať by sa rodina Kúdelových chcela na jar 2019. „Nechceme na to tlačiť, lebo sa hovorí, že každá hrubá stavba musí určitý čas postáť neobývaná, aby sa ´usadila´. Teraz už len čakáme na stavebné povolenie a stavať sa má začať niekedy v júni-júli,“ spokojne vraví budúci obyvateľ novej štvrte, ktorý za jej najväčší klad považuje skutočnosť, že je a zároveň aj nie je súčasťou mesta. Šumy, ktoré sa šíria ohľadom možného zápachu z neďalekej hydinárne, sa k nemu síce dostali, no ako vraví, nič podobné si v rámci svojich návštev pozemku nevšimol. Fámy vyvracia aj samotný developer. „Reči o zápachu nie sú naozaj ničím podložené. V lokalite pracujeme už rok a zatiaľ nebolo nič cítiť. Nesťažujú sa ani budúci majitelia, ktorí si svoje parcely chodia prezerať v rámci prechádzok. Navyše, prúdenie vzduchu je v tejto oblasti väčšinou severovýchodné, takže by zápach mohli pocítiť jedine obyvatelia sídliska Juh,“ objasňuje majiteľ developerskej spoločnosti MON-DREV Štefan Görcsös.

MENILA SA KANALIZÁCIA, NA RADE JE VJAZD NA PARCELU
Podľa slov developera je projekt aktuálne v štádiu rozostavanosti, doteraz spoločnosť obdržala stavebné povolenie na päť rodinné domy a na ďalšie dva by mala dostať v priebehu dvoch týždňov. „Na svete“ je už aj stavebné povolenie na elektrickú prípojku. „Keďže sme menili trasu kanalizácie, museli sme trošku čakať. Územné rozhodnutie aj stavebné povolenie nadobudlo platnosť len pred mesiacom. Kanalizácie nám chýba už len približne sto metrov. Aktuálne riešime elektrické rozvádzače až na hranice pozemkov, takže to už bude aj niečo viditeľné. A na rade je aj pripájací pruh – vjazd na celú parcelu.“ Developer začne prioritne pracovať aj na výstavbe vzorového domu typu 1, ktorý bude slúžiť na ukážku potenciálnym kupujúcim a v rámci ktorého sa budú môcť dôkladne oboznámiť aj s použitým nízkoenergetickým systémom. Ten v spojení s tepelným čerpadlom získal certifikát A0.

ZDROJ: www.class.eu.sk


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk