Elektronické zabezpečenie

Elektronické zabezpečovacie systémy

Elektronické zabezpečovacie systémy (EZS) sú ďalšou bariérou pre neželaného návštevníka, pretože zistia jeho prítomnosť v chránenom priestore a oznámia to lokálne hučaním sirény a vzdialene, napr. SMSkou na mobil. Ponúkajú aj včasné varovania pri vode na nesprávnom mieste (záplavové senzory), požiari (dymové a teplotné senzory) a podobne.

Ich cena je porovnateľná s cenou iných elektrických spotrebičov do domácnosti, preto sa stávajú bežnou súčasťou bývania, v kanceláriách a obchodoch ich nájdeme takmer vždy. Ak máte alebo plánujete mať bývanie poistené, informujte sa u svojho poisťovacieho agenta, či vami vybraný “alarm” je u nich akceptovaný ako elektronické zabezpečenie objektu. Ak inštaláciu zrealizuje profesionálna firma, vystaví Vám certifikát.

Ako dodávateľ je vhodná firma, ktorá má EZS v predmete podnikania, má školenie od výrobcu alebo oficiálneho distribútora daného produktu, prípadne má Licenciu na prevádzkovanie Technickej služby udelenej Policajným zborom. Výhodou je nadštandardná záruka, samozrejmosťou by mal byť záručný a pozáručný servis.

ZDROJ:   www.byvajmebezpecne.sk


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk