Vytvoriť si môjDOMOV je teraz jednoduchšie

Koronakríza zmenila pohľad ľudí na financovanie bývania. Každý dnes hľadá predovšetkým finančnú stabilitu. Uvedomujeme si tiež potrebu prípravy financií na horšie časy. Prvá stavebná sporiteľňa preto prichádza s novinkou môjDOMOV. Tá ponúka istotu pre všetkých, ktorým záleží na vlastnom domove. Rozprávame sa o nej s regionálnym riaditeľom Prvej stavebnej sporiteľne pre región Východ, Marekom Daridom.

Ako vnímate zmenenú situáciu na trhu s financovaním bývania? Na jednej strane sa sprísnili podmienky na získanie úveru na bývanie, na strane druhej majú ľudia stále záujem bývať. Bývať komfortne podľa svojich predstáv. Odporúčam preto myslieť na budúce riešenie otázky bývania už teraz a začať si financie pripravovať. Dnes už totiž nikto nedostane úver na bývanie bez vlastných zdrojov. Stavebné sporenie je z tohto pohľadu najefektívnejšie riešenie.

Vysvetlime, aká je teda najjednoduchšia cesta k vysnívanému bývaniu? V Prvej stavebnej sporiteľni sme sa rozhodli ponúknuť klientom garanciu a istotu. Každý ju totiž dnes hľadá aj vo finančných otázkach. Získajú ju v podobe výhodného sporenia a následne stavebného úveru s garantovanou úrokovou sadzbou počas celej doby sporenia. Novinka dostala príznačný názov môjDOMOV. A táto cesta je z nášho pohľadu najjednoduchšia.

Stavebný úver má garantovanú úrokovú sadzbu. V akej výške? Klientov, ktorí si uzatvoria zmluvu o stavebnom sporení s novinkou môjDOMOV a budú si pravidelne mesačne sporiť aspoň vo výške pravidelného mesačného vkladu, čaká úroková sadzba 1,8 % ročne. Pre ostatných klientov v tarife môjDOMOV to bude 1,9 % ročne. Ešte doplním, že stavebný úver je až do výšky 50 tisíc eur bez založenia nehnuteľnosti.

Pre koho je novinka môjDOMOV ideálna? môjDOMOV je ideálnym riešením pre tých, ktorí sa nespoliehajú na náhody, ale svoju budúcnosť zodpovedne plánujú. Predstavuje výhodnú formu financovania kúpy alebo výstavby nehnuteľnosti. A predovšetkým, umožní vyhnúť sa nepredvídateľným zmenám úrokovej sadzby úveru na bývanie, keďže v tomto prípade je garantovaná počas celej doby splácania.

Plánovanie budúcnosti do veľkej miery súvisí s deťmi. Pomôže táto novinka aj im? Určite áno. môjDOMOV je aj pre rodičov, ktorí chcú pripraviť finančnú rezervu pre svoje dieťa. Pravidelným sporením do 18-teho roku veku mu zabezpečia výhodné podmienky na získanie stavebného úveru s garantovanou úrokovou sadzbou.    

ZDROJ: www.class.eu


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk