Výstavba lokality Pod Gombášom Napreduje

Pandémia koronavírusu zasiahla celý svet. Ako všetci vieme, mnoho ľudí prichádza o prácu a problémy majú aj spoločnosti. My sme si však všimli, že v lokalite Pod Gombášom v Rožňave je stály pracovný ruch a boli sme sa s našou kamerou pozrieť, či a ako pandémia zasiahla aj výstavbu novej časti nášho mesta.

Už pri príchode k lokalite Pod Gombášom nás milo prekvapil prebiehajúci stavebný ruch. Čerstvý vzduch a prekrásny výhľad na Rožňavu tomuto miestu dávajú čaro. Pandémia, našťastie, výstavbu rodinných domov veľmi nepoznačila. Práve naopak. Ľudia si v týchto ťažkých časoch začínajú viac vážiť svoju slobodu a možnosť pobytu vonku. Záujem o rodinné domy sa zvýšil. Spoločnosť Mondrev, ktorá stojí za výstavbou lokality, teda ani neuvažovala o prepúšťaní svojich zamestnancov.

„Plánujeme dokonca rozšíriť pracovné miesta a prijať nových zamestnancov,“ hovorí PR manažérka spoločnosti Lenka Šingovská. V lokalite je momentálne rozostavaných 6 rodinných domov, ďalších 5 je v rôznom štádiu rozpracovania, a to od základovej platne až po hrubú stavbu. Traja klienti čakajú na podpis zmluvy. „Najviac majú záujem ľudia o dom číslo 03 so šatníkom. Je to domček s výmerou 107 m2 , s tým, že srdcom domu je spojená obývacia miestnosť s kuchyňou a tri ďalšie miestnosti, kde sa môžu obyvatelia utiahnuť do súkromia. Je to rodičovská spálňa a ďalšie dve miestnosti,“ upresňuje L. Šingovská. Veľmi populárne sú parcely od 400 m2 do 900 až 1000 m2 . „Osobne si myslím, že čochvíľa príde čas, keď začnú prejavovať záujem o väčšie parcely, keď objavia potenciál, ktorý sa v nich ukrýva. Čiže je tam možnosť poňať tie väčšie parcely o rozlohe 1200 – 1300 m2 aj ako investičný potenciál. Jednak klient si už vie samostatne predeliť tieto parcely a do budúcna sa tak postarať aj o budúcnosť svojich členov rodiny, kde si môžu postaviť vlastnú nehnuteľnosť a o tie body pripojenia na IS sa už vlastne potom podelia,“ odkrýva ďalšie výhody investovania do nehnuteľností L. Šingovská. Inžinierske siete sú už kompletne vybudované. Elektrika, vodovod, kanalizácia či vysokorýchlostný internet sú aj práve v týchto ťažkých časoch nevyhnutnosťou. „Zabezpečia komfort pre užívateľov rodinných domov a spojenie so svetom vrátane dištančného štúdia aj home office,“ dodáva L. Šingovská. Obrovskou výhodou oproti bývaniu v paneláku je vlastný priestor, záhrada či dvor a malebná príroda na pár krokov od domu. Náklady na bývanie sú pritom porovnateľné. „Je to úplne z jednoduchého dôvodu. Domy sú navrhnuté tak, aby spĺňali kritériá nizkoenergetických stavieb, čiže používame také stavebné postupy a také stavebné materiály, na základe ktorých sa tieto domy zaraďujú do energetickej kategórie A0, čo šetrí financie budúcich majiteľov,“ upresňuje L. Šingovská. Keďže prioritou spoločnosti sú práve klienti a ich pohodlie, developer Štefan Görcsös našiel riešenie aj pre ľudí, ktorí na kúpu rodinného domu nemajú dosť financií. „Ponúkame možnosť kúpiť si nehnuteľnosť v podobe hrubej stavby. Potom už je to na vlastníkoch ako a za koľko si nehnuteľnosť dokončia. Štandardne ponúkame nehnuteľnosť v štádiu prevedenia holodomu,“ objasňuje L. Šingovská. Predstava bývania v tejto lokalite je veľmi príjemná. Očarujúce prostredie s neopakovateľnými výhľadmi na Rožňavu je skutočným bonusom k novonadobudnutej nehnuteľnosti.

zdroj: class.eu.sk


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk