Šanca pre každého

Nezamestnanosť. Slovo, ktoré by malo byť vymazané zo slovníka. Jedným zo základných ľudských práv, ukotvených v ústave Slovenskej republiky, je právo na prácu. Mnohí si to neuvedomujú, no zamestnanie, ktoré jedni berú ako prirodzenú súčasť ich života, môže byť pre iných nedosiahnuteľný cieľ. O tom, ako správne využiť svoj potenciál a zabezpečiť pre seba a svoju rodinu životný štandard aký si zaslúžite, sa rozprávame s Ing. Kamilom Timurom z Prvej stavebnej sporiteľne.

Na Úrady práce na celom Slovensku denne prichádzajú uchádzači o prácu. „Podávajú si kľučky“ aj u vás?
Situácia je iná ako v minulosti. Niet sa čo čudovať, veď na trhu práce dnes nájdete pracovné činnosti o akých sa vám prednedávnom ani nesnívalo. Navyše, ľudia majú veľakrát o práci v banke alebo pre banku skreslenú predstavu. Netušia, že možno práve oni budú pre ňu prínosom. Banka predsa nie sú len čísla. Pracovník tejto finančnej inštitúcie využije okrem ekonomických znalostí aj
komunikatívnosť, organizačné schopnosti, analytické i strategické myslenie a v neposlednom rade svoju kreativitu.

Nemyslíte si, že dôvodom je ich viacnásobné odmietnutie inými zamestnávateľmi? Viete, nie každý má to šťastie, že je zdravý a má spokojnú, zdravú a šťastnú rodinu.
Iste. Pri našej práci sa stretávame s rôznymi osudmi. Mnohé sú veľmi inšpiratívne. Je preto pre nás veľkým zadosťučinením, keď práve ľuďom s trpkým osudom môžeme pomôcť. Stačí im dodať viac odvahy. Rozumiem aj tomu, že sa cítia nepotrební a sklamaní. Môžu mať však talent, ktorý zatiaľ v sebe neobjavili. PSS im dá šancu a nádej na lepší život.

Aký talent máte na mysli? A kto sa teda môže uchádzať o prácu v Prvej stavebnej sporiteľni?
Talent počúvať. Ostatné ich naučíme. Nebudeme sa pýtať na známky v škole, na sociálne pomery ani na pôvod. Šance majú všetci rovnaké. Každý, kto rád spoznáva nových ľudí, pozorne počúva, chce rozšíriť svoje vedomosti, je vytrvalý a má vízie do budúcnosti, je na najlepšej ceste stať sa naším kolegom. To,aký potenciál v sebe skrýva a ako by ho mohol najlepšie využiť, zistíme pri osobnom rozhovore s uchádzačom o prácu.

To znie naozaj zaujímavo. Spomenuli ste, že banka nie je len o číslach. Predstavte nám teda bližšie prácu, ktorú ponúkate.
Na začiatku vám položím niekoľko otázok. Plní ľuďom sny, ale nie je Ježiško? Vďaka nemu ste doma rýchlejšie, ale nie je taxikár? Mení bývanie na domov, ale nie je architekt? Kto je to? Nemusíte si lámať hlavu. Je to obchodný zástupca PSS. Jeho poslaním je pomáhať ľuďom nájsť cestu k vysnívanému bývaniu. Nepredáva. Ponúka riešenie.

Prečo by sa mal niekto rozhodnúť pracovať ako obchodný zástupca Prvej stavebnej sporiteľne?
Poznáte vo svojom okolí rodiny s malými deťmi, ľudí ktorým ich zdravotný stav neumožňuje pracovať 8 hodín denne alebo sedmospáčov, ktorým robí ranné vstávanie tak trochu ťažkosti? Ja ich mám vo svojom okolí veľa. Obchodný zástupca PSS je pánom svojho času. Pracovnú dobu si môže prispôsobiť svojim potrebám i potrebám svojej rodiny.

Rozumiem tomu správne, že v kancelárii nemusia sedieť celý čas?
Kancelária, vrátane moderného technického vybavenia, je k dispozícii viacerým obchodným zástupcom a je to len jedno z miest, kde môžu svoju prácu vykonávať. Pracovať môžu doma, v parku, v kaviarni, vlastne kdekoľvek, kde im to bude vyhovovať. Odporúčame však, aby bol v kancelárii vždy aspoň jeden pracovník PSS. Kancelária je stále najlepšie miesto pre potenciálnych klientov, ktorí sa v nej môže zastaviť aj bez predchádzajúceho dohovoru.

Každého bude zaujímať aj finančné ohodnotenie. Čo im odpoviete, keď sa vás opýtajú na odmenu za prácu?
Presne ako ste povedali. Dostanú odmenu za prácu. Takže ten, kto chce a bude pracovať, bude podľa toho aj odmenený. O tom, koľko zarobí rozhodne len on sám. Finančné ohodnotenie je nepochybne nastavené motivačne. To však zďaleka nie je všetko. Nových kolegov podrobne uvedieme do problematiky a tí skúsenejší sa s nimi radi podelia o svoje poznatky. Majú možnosť získať výhodné účelové pôžičky na vytváranie vhodného pracovného prostredia, stavebné sporenie a úvery so zvýhodnenými podmienkami a iné exkluzívne motivačné aktivity, spoločenské a športové
akcie celoslovenského i regionálneho charakteru. Fantastické. Tak už len posledná otázka.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk