Nové vedenie PSS

Valné zhromaždenie Prvej stavebnej sporiteľne, a.s. dnes na svojom zasadnutí jednohlasne schválilo návrh akcionárov na nových členov predstavenstva.

Novým predsedom predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne sa stal Ing. Jiří Plíšek, MBA a novým členom predstavenstva Dr. Volker Kreuziger. Vo vedení spoločnosti tak doplnili aktuálneho člena predstavenstva PSS, Mag. Davida Marwana.

Jiří Plíšek (50) do vedenia PSS prichádza zo Stavební spořitelny České spořitelny, a.s., kde pätnásť rokov pôsobil vo funkcii predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa a neskôr ako poradca predsedu predstavenstva. Väčšinu svojho profesionálneho života strávil v bankovom sektore vo vedúcich manažérskych pozíciách.

Som presvedčený o tom, že spoločne s kolegami vytvoríme silný pracovný tím, ktorý posilní dôveryhodnosť a pozíciu PSS ako lídra na trhu so stavebným sporením. Zároveň chcem priniesť novú dynamiku do riadenia PSS ale aj do ponuky produktového portfólia. Máme tiež víziu kultivácie pracovných vzťahov, ktorá nám pomôže maximálne využiť potenciál Vás našich zamestnancov a spolupracovníkov v obchodnej sieti. V súvislosti s nástupom do funkcie predsedu predstavenstva by som zároveň rád poďakoval Davidovi Marwanovi za to, že previedol veľmi zodpovedne a profesionálne krátkym turbulentným obdobím a umožnil nám svojou prácou bezproblémové vykročenie na cestu, ktorá definitívne urobí z PSS modernú, klientsky orientovanú banku na bývanie,“ povedal k výsledkom valného zhromaždenia Ing. Jiří Plíšek, MBA, predseda predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne, a.s.

Volker Kreuziger (49), člen predstavenstva PSS, pracoval 15 rokov ako riaditeľ Úseku práva a compliance v Schwäbisch Hall Group, ktorá je jedným z akcionárov PSS. Tu zároveň od roku 2013 zastával aj funkciu člena dozornej rady za zamestnancov. Od roku 2014 je tiež členom predstavenstva BSQ Bauspar AG.

Teším sa na spoluprácu s novými kolegami a tímom ľudí, ktorí stoja za úspechmi Prvej stavebnej sporiteľne na slovenskom trhu. Verím, že prispejem k tomu, že zákazníci aj zamestnanci budú vnímať PSS ako transparentnú, spoľahlivú a dôveryhodnú spoločnosť,“ povedal krátko po vymenovaní Volker Kreuziger, člen predstavenstva PSS, a.s.

Členom predstavenstva PSS naďalej ostáva David Marwan so zodpovednosťou za sekciu ekonomiky, informačných technológií, úsek plánovania, podnikového controllingu a controllingu rizík.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk