Náš domov

Bývanie = strecha nad hlavou = bezpečnosť = ochrana pred vonkajšími nepriaznivými podmienkami. Ale aj teplo, pokoj, láska, ukrytie pred zvedavými susedmi. Susedské spory, hluk, štekajúci pes či „klavír“.

Áno, bývanie môže mať veľmi veľa podôb a každý z nás si pod ním predstavuje niečo iné. Niekomu stačí byt, niekto zasa chce rodinný dom s bazénom. Niekto dáva prednosť ekonomickému bývaniu, iný zasa chce, aby spolu bývalo niekoľko generácií. Niekto ho považuje za oázu pokoja, iný ako priestor spoločenského vyžitia s blízkymi či priateľmi. Časom sa zasa naše preferencie menia.

Zamýšľame sa nad tým, či sme urobili správne rozhodnutie ak sme nadstavili ďalšie podlažie či zobytnili podkrovie. Či už nastal čas rozlúčiť sa s veľkým bytom po odchode detí a presťahovať sa do menšieho. Začíname dochádzať za prácou do vzdialenejších kútov republiky, ale aj Európskej únie. Domov možno chodíme stále častejšie iba prespávať. Alebo naopak, pracujeme už viac z domu ako v reálnej kancelárii, respektíve prevádzke. Aj toto sa nám možno predstavuje pod pojmom bývanie.

Internetový vyhľadávač ponúka v súčasnosti neuveriteľných 7,4 milióna odkazov. Takmer 1 a pol odkazu na jedného slováka. Wikipédia ponúka 15 kategórií a 8 podkategórií pod pojmom „bývanie“.

Neviem či vôbec existuje nejaká činnosť, služba či vec, ktorá by nebola v niečom previazaná s našim bývaním. Aj preto sa v tejto oblasti nechceme vymedzovať a budeme z celého spektra informácií hľadať a uvádzať tie, ktoré by Vás, návštevníkov našich stránok, mohli zaujať.

 


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk