KOZUB VO VIANOČNOM ŠATE

Ozdobili ste stromček, naplánovali ste výzdobu sviatočného stola. A nezabudli ste na kozub? Krb je v zimnom období bezpochyby stredobodom každej miestnosti, v ktorej sa schádza rodina a spolu trávi sviatočné chvíle. Odejte ho do slávnostného šatu! Je veľa možností, ako dekorovať kozub vo vianočnom období. Tipy na výzdobu kozuba uverejnené v tomto článku sú len úzkym výberom zo širokého spektra možností. Naším cieľom je naštartovať Vašu vlastnú fantáziu. Kvety, ovocie, sviečky, ozdoby sú základným materiálom pre vytvorenie vhodnej dekorácie. Pri výzdobe miestnosti sa riaďte pravidlom, že v malých miestnostiach vynikne jednoduchý dizajn, zatiaľ čo veľké miestnosti sú vhodné na honosnejšiu výzdobu. Pokiaľ máte osobné predmety, ktoré obľubujete, zahrňte ich do kompozície, ktorá tak bude pôsobiť osobnejšie a pridá výzdobe na jedinečnosti. Vniesť farebný odtieň do kompozície odporúčame pomocou farebných stúh a trblietok zladených s farebnými vianočnými guľami. Pri výzdobe kozuba vždy majte na pamäti bezpečnosť. Preto pri aranžovaní girlánd venujte zvýšenú pozornosť ich umiestneniu a uchyteniu v dostatočnej vzdialenosti od ohňa.

KOMFORT A TRADÍCIA
Vetvičky ihličnatých stromov sú klasickou vianočnou dekoráciou. Charakteristická vôňa ihličia sa intenzívnejšie uvoľňuje do ovzdušia vďaka sálavému teplu z vyhriateho krbu. Pridaním imela, brečtanu a ruží môže vzniknúť vskutku efektná výzdoba. Zlaté a červené vianočné gule spolu s pozlátkom dodajú vianočné trblietanie, ktoré sa vďaka odrazu horiaceho plameňa sviečky ešte znásobí.

VIANOCE U ZBERATEĽOV
Zberateľské kúsky, ktoré starostlivo ochraňujete a uchovávate v bezpečí, môžu vytvoriť jedinečnú vianočnú dekoráciu. Je to výnimočná príležitosť obdivovať vzácne zberateľské skvosty z Vašej zbierky. Takými sú napríklad sošky, svietniky, rôzne drevené či kovové predmety. Kompozíciu dotvorte pridaním zelene s nádychom sivej farby a dozdobte umelou námrazou.

BIELE VIANOCE
Sýte tóny tradičnej vianočnej výzdoby môžu v priestoroch zariadených vo svetlých tónoch narúšať harmóniu priestoru a pútať pozornosť. Preto odporúčame alternatívu vianočnej výzdoby v neutrálnych tónoch: strieborná, sivo-zelená a biela. Kytice bielych ruží a ľalií umiestnite do stredu a kompozíciu dotvorte sklenenými svietnikmi alebo striebornými vianočnými guľami. Umelá námraza na listoch dodá kompozícii sviatočný sezónny nádych.

Zdroj: http://www.class.eu.sk/


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk