Jar

Jarné obdobie je pre mnohých z nás obdobím obnovy a prebúdzania sa z hibernácie zimy. Počas tohto obdobia nám príroda ukazuje svoju nádhernú tvár s kvitnúcimi kvetmi a zelenou trávou. Je to tiež čas, kedy záhradkari môžu začať pracovať v záhradách a začať prípravy na sezónu rastlin.

Jarné mesiace sú ideálnym časom na vyčistenie záhrady a odstránenie všetkého zbytočného odpadu. Je dôležité zbaviť sa všetkého suchého lístia, odumretých rastlín a ostatného odpadu, ktorý sa nahromadil počas zimy. Taktiež je dobré zvážiť, či potrebujete vykonať niektoré opravy, ako napríklad opravu ohradzenia alebo drevených konštrukcií.

Jarné obdobie je tiež ideálnym časom na prípravu pôdy pre rastliny. Môžete začať odstraňovaním buriny a pridávaním hnojív, aby sa pôda stala živnou a pripravenou na výsadbu nových rastlín. Je tiež dôležité odstrániť kamene a iné nečistoty z pôdy, aby sa zabránilo poškodeniu koreňov rastlín.

Keď je pôda pripravená, môžete začať s výsadbou nových rastlín. Jarné kvety ako tulipány, narcisy alebo hyacinty sú vynikajúcim spôsobom, ako pridať farbu do vašej záhrady. Záhradkári môžu tiež vysádzať zeleninu a bylinky, ktoré môžu byť skvelým doplnkom k vašej strave.

Okrem prípravy pôdy a výsadby nových rastlín je dôležité sa starať o existujúce rastliny v záhrade. Rastliny môžu byť orezané, ak je to potrebné, a môžu sa tiež hnojiť, aby sa udržali zdravé a silné. Voda je tiež kľúčovým prvkom pre zdravé rastliny.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk