Drevené debničky – z núdze cnosť

Prvé samostatné bývanie je zvyčajne sprevádzané skromným rozpočtom. To ale neznamená, že váš prvý byt nemôže byť zariadený pekne a štýlovo. Musíte iba správne improvizovať.

1 – Obývačka v hravom duchu
To, čo by v obývačke okrem pohodlnej pohovky nemalo chýbať, je nábytok. Otvorené police na knihy, fotografie, doplnky, dekorácie, televízny a konferenčný stolík. Ak si zatiaľ vysnívaný nábytok nemôžete dovoliť, veľmi sofistikovanými náhradníkmi sú drevené debničky. Tie môžu mať rôznu veľkosť, a pokiaľ ich premaľujete, tak aj farbu. Môžete ich ukladať do výšky, pozdĺž steny, vzájomne kombinovať či vytvoriť z nich nástenné police. Nezabudnite sa však postarať aj o ich stabilitu.

2 – V spálni útulne aj prakticky
Z drevených debničiek si v spálni môžete vytvoriť šatník snov – od podlahy až po strop – doslova! Stačí, ak si zaobstaráte debničky väčších rozmerov a dnom ich pevne pripevníte k stene. V rámci maximalizovania úložných a odkladacích priestorov z debničiek vyskladáte záhlavie postele, ale aj šikovné nočné stolíky.

3 – V kuchyni im to pristaneDrevené debničky sú v kuchyni ako doma a navodia v nej domácku, ba priam rustikálnu atmosféru. Pokiaľ ich využijete na skladovanie ovocia a zeleniny, z dizajnového, ekologického ani praktického hľadiska tým nič nepokazíte. Veľmi pekne pôsobia debničky v blízkosti jedálenského stola, kde pre zmenu poslúžia na odkladanie riadov, ktoré tak budú vždy poruke.

4 – Šup s nimi do chodby
Chodba, napriek tomu, že ide o vstupnú bránu do domácnosti, často príde na rad v rámci zariaďovania ako posledná. A to je škoda. Stačí totiž pár šikovných debničiek a textilných podušiek a  chodba hneď ožije farbami. Pár menších debničiek pripevnite na stenu do výšky, poslúžia na odkladanie slnečných okuliarov, kľúčov, klobúkov a rukavíc. Zopár ich môžete položiť aj na zem a nahradia lavicu na sedenie či miesto na obuv. Ak sa vám debničky zdajú nízke, pridajte im kolieska alebo nožičky. Ľahšie tak pod nimi aj poupratujete.

5 – Šancu majú aj v kúpeľni
Vŕtať do keramických obkladov by v tomto prípade nebol veľmi dobrý nápad. Ak vám však v kúpeľni chýba priestor na odkladanie, vyriešte to debničkami postavenými na sebe. Toaletné potreby, kozmetiku alebo uteráky do nich hravo pomestíte. Bonusom bude ich prehľadnosť.

6 – Uplatnenie v pracovni
Pracovný kútik si vyžaduje veľké množstvo úložných priestorov. Či už na knihy, dokumenty, alebo jednoducho na rôzne pomôcky. Aj tu vedia debničky podať pomocnú ruku a rafinovane nahradiť zásuvky a skrinky. Ak máte radi farby, nebráňte sa kreativite a debničky si vyzdobte.

Zdroj:časopis DOMa


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk