BÝVANIE JE JEDNA ZO ZÁKLADNÝCH POTRIEB ČLOVEKA

Túžiť po vlastnom bývaní nie je nič nezvyčajné. Prešli alebo prechádzame si tým všetci. Presný model, kedy by sa mal človek osamostatniť, zrejme neexistuje. Na každého raz dôjde. Takto zvykli rozprávať naši prarodičia. Oni ešte zažili časy, kedy bývalo viac generácií pod jednou strechou.  Možno práve z tých čias pramení naša túžba po vlastnom bývaní. Potreba mať vlastnú strechu nad hlavou vôbec nemusí súvisieť s vekom, ale skôr s vnútorným pocitom niečo v živote dokázať, vedieť sa postarať o seba a o svoju rodinu. A ako sa k nej dá dostať? V podstate veľmi jednoducho. Stačí sa rozhodnúť.

Jedno miesto, veľa možností
Keď zistíte, že nastal čas na zmenu bývania, poznáme miesto, kde vám určite dobre poradia. Za 27 rokov svojej existencie v ňom odborníci nazbierali toľko skúseností, že ich nevyvedie z miery akákoľvek zmena v legislatíve. Poznajú životné situácie ľudí v každom kúte Slovenska. Tým miestom je Prvá stavebná sporiteľňa.

Každý vek má svoje potreby
V PSS vám poradia bez ohľadu na to, koľko máte rokov. Veď v každom veku ľudia túžia bývať podľa svojich predstáv. Možno sa práve vy nájdete v niektorej z nasledujúcich skupín.

Mládež
Ak ste ešte mladí, študujete, nemusíte utekať z rodičovského hniezda hneď po dovŕšení plnoletosti. Pokojne doštudujte ale už teraz myslite na to, ako a kde budete bývať. Keď už máte akú takú predstavu, začnite si sporiť v PSS. Nezabudnite, že podľa najnovšej legislatívy vám banky požičajú na bývanie najviac 80 % z ceny nehnuteľnosti a zvyšok si musíte doplniť z vlastných zdrojov. Práve preto je dôležité začať so sporením čo najskôr. Vyčleňte si čiastku, ktorú budete vkladať na účet stavebného sporenia a uvidíte, ako vám budú úspory rásť. Že neveríte? PSS tým, ktorí sa rozhodli sporiť a pri dohodnutom šesťročnom sporení splnia stanovené podmienky, pridá k základnej úrokovej sadzbe z vkladov, percentá navyše.

Ľudia v produktívnom veku
Vašou výhodou je, že máte svoju ekonomiku vo vlastných rukách. Poberáte príjem, s ktorým ste sa naučili hospodáriť. Môžete si v PSS sporiť i využiť niektorý z ponuky jej výhodných úverov zo stavebného sporenia. Či chcete rekonštruovať, kupovať i stavať, na každý účel má PSS riešenie. Neverili by ste, ale úvery zo stavebného sporenia v PSS sú odteraz výrazne dostupnejšie pre všetky príjmové kategórie. Na kúpu je vhodný úver zabezpečený nehnuteľnosťou do 170 000 € a na rekonštrukciu postačí ten, pri ktorom nemusíte použiť svoju nehnuteľnosť ako zábezpeku. Pre sporiaceho klienta má PSS pripravených až 50 000 €. Pri ich dlhej, maximálne 30-ročnej splatnosti, a teraz aj mimoriadne nízkej úrokovej sadzbe vás nezaskočí ani výška mesačnej splátky. Ak sa vám vo vašom, už zabývanom, príbytku nechce nič zásadné meniť, oživte ho drobnou modernizáciou. Využiť na to môžete úver na zariadenie domácnosti do výšky 7 000 € a so splatnosťou 8 rokov.

Seniori
Ani by ste neverili, akú dôležitú funkciu v rodinných financiách zohrávate. Idete príkladom svojim deťom i vnúčatám. Učíte ich zodpovednému prístupu k peniazom a ak im vaše deti uzatvorili zmluvu o stavebnom sporení v PSS, môžete im tiež prispieť drobnou čiastkou. Ste vo veku, v ktorom si bývanie prispôsobíte vlastným potrebám. Ak máte nasporené v PSS, k dispozícii máte úvery zo stavebného sporenia s podmienkami, ktoré zvládnete aj s nižším príjmom. Iste, váš vek vám neumožní využiť maximálnu dobu splatnosti úveru, až 30 rokov, no vďaka sporeniu získate medziúver či stavebný úver s mimoriadne výhodnou úrokovou sadzbou.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk