Bobaľky s makom a Medový punč

Potrebujeme:
500 gr polohrubej múky
štipka soli
1 polievková lyžica cukru
1 polievková lyžica masla
0,7 dcl mlieka
0,25 mlieka
½ čerstvého droždia
3 lyžice polohrubej múky
1 čajová lyžička cukru
0,5 litra mlieka
1 lyžica medu
200 gr maku

Do vlažného mlieka rozmrvte droždie, pridajte múku a cukor a nechajte 10 minút postáť kvások. Ten potom zmiešajte s ostatnými surovinami a vypracujte vláčne cesto. Nechajte ho vykysnúť. Z cesta vytvarujte užšie šúľance, a tie nakrájajte na menšie kúsky. Vymastite plech, uložte do plechu bobaľky. Rúru vyhrejte na 250 stupňov a cesto zatiaľ nechajte voľne postáť v plechu. Vložte plech do vyhriatej rúry. Keď vytiahnete plech z rúry, nechajte bobaľky úplne vychladnúť. Zohrejte mlieko s lyžicou medu a makom. Zmes vylejte na bobaľky, premiešajte a nechajte dobre vsiaknuť.

V hrnci povarte 0,5 litra slabého čaju, 100g medu, nastrúhanú kôru z 2 pomarančov a 1/2 citróna, škoricu, klinčeky a varte zmes 5 minút. Prelejte cez sitko a pridajte 0,5 litra červeného vína, priveďte takmer k varu a odstavte. Potom pridajte šťavu z pomarančov, citróna a rum. Podávajte vo vyhriatych pohároch.

Zdroj: http://www.class.eu.sk/


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj: