UVEDENIE KNIHY – KNIŽKA UČÍ DETI OBDIVOVAŤ A VÁŽIŤ SI VODNÝ ŽIVEL

Dvojjazyčný slovensko-anglický titul, ktorý môže slúžiť aj ako zdroj na budovanie slovnej zásoby, približuje v desiatich kapitolách rozmanité podoby vody a profesie s ňou prepojené. Napriek náučnému charakteru nepôsobí stroho, práve naopak. Informácie podáva malým i veľkým čitateľom prostredníctvom dobrodružných príbehov malého Miška, čím si rýchlo a intenzívne získava ich pozornosť.

Výsledok práce odborníkov
Deti získajú vďaka zápletkám potrebu vodu chrániť, obdivovať a zaujímať sa o ňu. Cieľovou skupinou sú tiež malí Slováci žijúci za hranicami Slovenska, ktorí si vďaka knižke vybudujú vrúcny vzťah k domovine ich rodičov či prarodičov.

“Publikácia je výsledkom tvorivej snahy kreatívneho tímu vydavateľstva Class v spolupráci s odborníkmi Slovenského vodohospodárskeho podniku. Jej hlavným cieľom je naučiť deti vnímať vodu inak,” naznačila autorka myšlienky Lenka Šingovská z vydavateľstva Class.

Prierezy i mapy
Malý Miško navštívi so svojím ockom – lodným kapitánom, počas prázdnin vybrané lokality Slovenska, kde sa postupne stretne s rôznymi formami vody. Pútavý text vkusne dopĺňajú ilustrácie s výpravno-náučným charakterom, ktoré okrem iného zobrazujú aj detaily vodných objektov formou prierezových pohľadov, ktoré sú bežnému návštevníkovi skryté, ako aj maľované mapy jednotlivých lokalít.

“Miško s ockom navštívia napríklad najväčšiu zásobáreň pitnej vody na Slovensku – priehradu Starinu i prirodzenú zásobáreň podzemnej vody na Žitnom ostrove. Ich pozornosti neujde ani unikátny studený Herliansky gejzír, či Popradské pleso. Na Považských kaskádach a v Gabčíkove spoznajú silu vody, na Štiavnických tajchoch sa presvedčia o rôznych možnostiach jej využitia,” dodala L. Šingovská.

Vážení krstní rodičia
Kniha bola uvedená do života 26. septembra v Banskej Štiavnici, a to na slávnostnej konferencii k 20. výročiu založenia Slovenského vodohospodárskeho podniku. Krstnými rodičmi sa stali generálny riaditeľ Slovenského vodohospodárskeho podniku Ing. Stanislav Gáborík a v mene ministra životného prostredia Lászla Sólymosa ju pokrstil štátny tajomník Ing. Norbert Kurilla, PhD.

Zdroj: http://www.class.eu.sk/


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk