FARBY

SÚ FARBY DÔLEŽITÉ VO VAŠOM ŽIVOTE ?

Farby sú všetko okolo nás. Ich prostredníctvom vnímame svet. Je farebný a pestrý. Svet bez farieb si ani nedokážem predstaviť. Majú veľký vplyv na ľudskú psychiku, nálady, emócie, aj na zdravie… Každá farba má svoj význam.

Položím vám dve otázky?

Ktorý z obrazov upútal vašu pozornosť, 1 alebo 2.?

Ktorý z obrazov chcete, aby visel u vás v izbe, 1 alebo 2?

A tak je to aj s farbami v živote. Je dôležité, akými farbami sa obklopujeme.

Intenzívne vnímanie farieb som pocítila až v období, ako som sa začala venovať speleológií a chodeniu do prírody. Postupne sa mi odkrývalo tajomstvo podzemia a krásy, ktoré vznikali vplyvom vody, vetra a iných prírodných živlov.  Stačilo dané miesta osvetliť karbitkou /špeciálna speleologická pomôcka/ a ostala som v tichom úžase.

Fotoaparátom som zachytávala momentky, ktoré som videla po prvýkrát. Dodáva mi to silu, obdivujem to, čo nevytvorila ľudská ruka. Vždy, keď som sa cítila unavená z práce, stačilo zatvoriť oči, preniesť sa na tieto miesta a nechať plynúť svoje spomienky a myšlienky. Pre mňa osobne sú to neopísateľné farebné zážitky.

Poukazujem na dôležitosť významu farieb pre váš ŽIVOT. Pomocou videí sa môžete HRAŤ a TVORIŤ farebné obrazy.

A ČO VY, SÚ FARBY DÔLEŽITÉ VO VAŠOM ŽIVOTE?

Správnou voľbou farby si dokážete zlepšiť emócie, dobíjať energiu a vnímať všetko okolo seba úplne inak. Ak poznáte význam farieb, lepšie dokážete pochopiť človeka, o ktorom viete, akú farbu obľubuje. Rovnako sa aj sami dokážete farebne „doladiť“ tak, aby ste sa cítili príjemne a aby ste sa sami dobíjali energiou.

Farby, ktoré používate vypovedajú i o charakteristike a vlastnostiach človeka. Neverila som týmto slovám až do chvíle, ako som začala s farbami intenzívnejšie pracovať.

Všímajte si svoje okolie, prostredie, každodenné oblečenie a budete prekvapení, ako vám  farby ovplyvňujú vaše zdravie, emócie i každodenný život.

 ZDROJ: www.janabakicova.sk


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk