Sme tu pre spoločný prospech

 Nezamestnanosť je na historicky najnižšej úrovni.

personal

Takto sa chvália naši politici a pripisujú si na tom svoje zásluhy. Prečo nie ? Škoda ale, že sa takto nezverejňuje aj celkový počet evidovaných zamestnaných. Preto je dobré v personalistike práve teraz využiť tento fakt na zamyslenie sa, čo bude nasledovať keď dôjde k bodu zlomu, ktorý nastane v prípade „plnej“ zamestnanosti. Čo mám na mysli? Dať si otázku, či práca, ktorú teraz robím je zmysluplná. Či robím pre perspektívneho zamestnávateľa, ktorý tu bude aj keď sa obráti dopyt a ponuka po práci. Som odborníkom v tom čo robím,alebo iba jedno nevýznamné koliesko v súkolí? Nerobím náhodou prácu,ktorú dokáže robiť po zácviku aj cvičená opica? Odborníkom sa nikto nestáva za rok či dva… Chcete príklad ? Dali by ste si mnou opraviť zubný kaz či nebodaj vymeniť celý chrup ? Asi nie, že? A to sa venujem modelárstvu, kde dokážem vytvoriť rôzne miniatúry. A mám k tomu potrebnú techniku aj mini vrtáky :o)

Dôvod vášho odmietnutia je ten, že môj KRUH KOMPETENCIÍ nezahŕňa stomatológiu. 

A každý by sme sa teda mali živiť a hovoriť fundovane o tom, čomu rozumieme. Náš kruh kompetencií by mal zahŕňať to, čo sme vyštudovali,to čomu sa dlhodobo venujeme, čo je náš koníček, ktorému sa dôsledne venujeme vo svojom voľnom čase. A samozrejme aj to, čím sa dlhodobo úspešne živíme.

Ak je to naviac činnosť, ktorá nás baví a je naša srdcovka, činnosť, ktorou pomáhame ostatným meniť ich životy k lepšiemu a oni to aj ocenia, potom sme ostatným prospešní.

Slovensko a slováci máme úžasný potenciál. Ako ho ale využiť? Potenciál úspešnosti v každej oblasti života spočíva v investovaní svojej životnej energie a času do zmysluplných činností. Všetci sa totiž chceme mať stále lepšie. Lepšie nie je ani dobre, ani najlepšie, ale ani horšie. Slovo lepšie znamená udržiavanie a rast života. Prečo je to tak? Chceme sa mať stále lepšie, nech sa stane v neurčitej budúcnosti čokoľvek. Želám slovákom Slovensku-krajine plnej tajomstiev veľa úspechov.

Viac o pracovnej ponuke TU 

personal


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk