SLOVENSKO – Krajina plná tajomstiev

Publikácia Prázdniny s deduškom 2 je pokračovaním prvého dielu, ktorý nabáda k hravému spôsobu učenia sa o Slovensku. Každý príbeh je situovaný do iného regiónu Slovenska a prostredníctvom miestnych povestí, tradícií, zvykov či architektonických pamiatok sa oboznámite s jeho historickým a kultúrnym dedičstvom. Regionálna história ukrýva v sebe veľký potenciál vychovávať k tolerancii, ľudskosti, ohľaduplnosti a k všeľudským hodnotám. Našim hlavným cieľom pri tvorbe publikácie bolo predstaviť odlišnosti jednotlivých regiónov Slovenska a jeho kultúrnu rozmanitosť, aby si tak čitateľ vytvoril obraz o bohatej minulosti našej krajiny a utvoril si k nej vrúcny vzťah. 

Môžete sa o tom presvedčiť spolu s hlavnou hrdinkou Sarah z Birminghamu, ktorá je na prázdninách v letnom tábore na Slovensku a spolu s deduškom a kamarátmi zažíva dobrodružné výlety na rôzne zaujímavé miesta. Nechajte sa očariť majestátom železného grófa, zamilujte si kráľovskú lipu, nechajte sa okúzliť bafkajúcou starou dámou, či spolu pátrajte po rodinných koreňoch slávneho umelca, ktorého pozná celý svet.

Tak ako v prvej knižke, aj tu do deja knihy v záverečnej kapitole vstupuje reálna postava – akademický maliar Andrej Smolák, ktorý sa okrem umeleckej tvorby venuje aj rozvoju talentu detí. Svojou prácou deti motivuje k tvorivej činnosti a vedie ich k spoznávaniu mýtov a legiend rodného kraja.

Táto originálna kniha z vydavateľstva Class je dostupná od 28.novembra.

Texty: Mgr. Lucia Stračiaková
Ilustrácie: Zuzana Fusková
Preklad: Aspena s.r.o.
Vydavateľstvo: Class, 2016

Class s.r.o., Pražská 4, 040 11 Košice, +421 904 462 750, www.class.eu.sk

Vydanie knihy podporili: www.byvajmelepsie.sk, www.galeriaas.sk, www.stabilita.sk, Jozef Gima, www.airportkosice.sk

ZDROJ – Facebook: Slovensko – krajina plná tajomstiev, Prázdniny s deduškom 2


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk