Pomáhame klientom, prečo nie aj sebe?

Neďaleko hraníc na východe Slovenska sa nachádza obec Dvorianky. Práve tam sme navštívili obchodnú zástupkyňu Prvej stavebnej sporiteľne Máriu Domaničovú, ktorá nás privítala vo svojom krásnom novom dome. Spolu s manželom získali strechu nad hlavou vďaka PSS . Veď prečo by sme aj my nemohli využiť šancu na lepšie bývanie, ktoré ponúkame klientom?

Obchodná zástupkyňa Mária Domaničová bola klientkou PSS od roku 1994. A nielen to. Stala sa zároveň aj sprostredkovateľkou zmlúv o stavebnom sporení. „Odvtedy celá naša rodina doslova žije stavebným sporením. Každý člen rodiny ho mal a využívali sme rôzne benefity a produkty PSS. Jednoducho sme so stavebným sporením spätí už od začiatku,“ hovorí Marika, ktorá nepochybovala, že ho využije aj na získanie vlastnej strechy nad hlavou. „Keď sme s manželom začali stavať, na hrubú stavbu sme využili medziúver od PSS a dofinancovanie sme riešili pomocou hypotéky. PSS-ka nám pomohla aj pri financovaní dvora a vonkajšieho plota. Vybrali sme si nasporené peniaze a požiadali sme o výhodný úver,“ vysvetlila nám spokojná obyvateľka krásneho domu na východe Slovenska.

Sporenie je najlepšia investícia
Cesta k vlastnej streche nad hlavou u manželov Domaničovcov bola jasná už od začiatku. „Po svadbe sme sa rozhodli, že chceme bývať sami, takže sme sa rozhodli zbúrať babkin dom a išlo sa na vec,“ zasmiala sa pani Marika s tým, že búracie práce sa začali v roku 2009 a sťahovali sa v máji 2012. „Skoro všetko sme sa snažili spraviť si svojpomocne. V niečom nám pomohla rodina, niečo sme sa naučili sami. Najviac nám dal zabrať dvor. Jeho úprava si vyžiadala odstránenie veľkého množstva hliny a kamenia.“ priznala pani Domaničová, ktorá ale určite neľutuje, že sa do stavby pustili. „Páči sa nám tu. Býva sa nám veľmi dobre. Okrem toho sú v dome znesiteľné náklady na energie, pretože izby nemajú vysoké stropy a na kúrení vieme aj ušetriť,“ povedala. Nielen v tejto časti Slovenska sa totiž počíta každé euro, čo nám potvrdil aj územný riaditeľ Ivan Eštok. „Ľudí tu trápi príjem, ktorý je v porovnaní so zvyškom Slovenska nižší. To isté platí pri objektoch záložného práva, hodnoty nehnuteľností sú na východe oveľa nižšie.“ Práve preto je veľmi dôležité nezabúdať na sporenie. „V dnešnej dobe je to najlepšia investícia. Práve takto sa môžu rodičia postarať o budúcnosť detí,“ dodal Ivan Eštok, súhlasí s ním aj obchodná zástupkyňa. „Sporenie má význam aj v menších čiastkach. Keď totiž existuje, oveľa rýchlejšie sa všetkým splnia sny o lepšom bývaní.“


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk