PAPP STAV – Bungalov

Stavba akéhokoľvek domu, jednopodlažného alebo viacpodlažného, je skladačka pozostávajúca z viacerých súčiniteľov, v ktorej má každý detail svoj význam a v konečnom dôsledku aj veľký vplyv na finálny komfort ľudí užívajúcich budúcu stavbu. Zriaďovacie náklady drevostavieb alebo domov z dostupných montovaných konštrukčných systémov predstavujú nižšie vstupné náklady, kým klasické murované materiály ako pálená tehla, tvárnice alebo betón sú o čosi drahšie. Výber stavebného materiálu vždy závisí od preferencií investora a jeho zámeru.

Naši klienti si v prevažnej väčšine na výstavbu volia pálenú tehlu alebo tvárnice YTONG. Dôvodov je hneď niekoľko, ale ten najdôležitejší je konzervatívny prístup a dôvera v klasické stavebné postupy. Naša dlhoročná prax vo výstavbe rodinných domov ukázala, že pri plánovaní sa oplatí rozvažovať aj v prípade ak finančné hľadisko pre investora nie je práve smerodajným kritériom. Jednopodlažný dom, bungalov, ponúka komfortné bývanie bez každodenného zdolávania schodov, ktorého jedinou nevýhodou je, že stavba si vyžaduje väčší pozemok a správnu orientáciu na svetové strany. Radíme preto investorom pri plánovaní reálne zhodnotiť súčasný stav okolitej zástavby, ktorá by mohla v neskoršom obdobi nepriaznivo ovplyvňovať svetelné podmienky v novostavbe v podobe vrhania tieňa susednými domami. Stredne veľké parcely v rovinatom alebo mierne svahovitom teréne o výmere 400 – 800 m2 spĺňajú podmienky, aby zabezpečili dostatočnú plochu pre umiestnenie bungalovu, garáže a záhrady. Ak investorov neoslovia typové projekty bungalovov, odporúčame im obrátiť sa na projektanta, s ktorým môžu priamo konzultovať svoje požiadavky a vytvoriť tak spoločne projekt pre svoj vysnívaný domov.

Stavať bungalov v lokalite s vysokou hladinou spodnej vody je tiež možné. Odporúčame stavbu realizovať bez pivničných priestorov a navýšiť terén o 0,5m, čím sa ošetrí aj prípad ochrany domu pred návalovými vodami.

V tomto príspevku vám predstavujeme bungalov postavený pre nášho klienta, ktorý kládol hlavnú požiadavku na dispozičné riešenie interiéru a farebnú škálu. Interiér je dômyselne rozdelený na oddychovú zónu, ktorá je orientovaná do zadnej časti pozemku smerom na severozápad. Denná časť je prepojená s kuchyňou a výhľadom na vstup na pozemok, ktorý je umiestnený na juhovýchodnej strane s priamym výstupom na slnkom zaliatu terasu. Farebnú škálu interiéru, ale aj exteriéru domu tvoria odtiene šedej. Externé zázemie v podobe garáže, dielne, šatne a práčovne sa nachádza v samostatnom objekte, ktorého architektonický návrh priamo naväzuje na štýl domu. V prípade, ak sa rozhodnete zveriť výstavbu vášho bungalovu snov práve nám, dodáme vám stavebné práce v dohodnutom rozsahu – hrubú stavbu uzavretú alebo na kľúč, pričom s vami budeme konzultovať každý detail a odbremeníme vás tak od starostí spätých s výstavbou.

ZDROJ: http://www.pappstav.sk/art_bungalov.html


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk