Ako si na jeseň zlepšiť náladu príchodom do vlastného domu. II.časť

Ďalšou dôležitou súčasťou jesene a ochladzovania je posilňovanie imunity. A keďže máme možnosť stáleho prísunu rôzneho exotického ovocia,  mať v kuchyni po ruke vysoký obsah vitamínov bez tabletiek nie je až taký problém. Denná dávka grapefruitu alebo inej náhrady by mohla byť pre vás veľmi efektívna. Ak ste hubár, hríby neschovávajte. Moja babka mala vždy na poličkách v kuchyni v dózach nasypané hríby, ktoré tiež esteticky dodávali kuchyni šmrnc. Dózy vo voľnom čase ozdobila, niekedy listami, niekedy mašličkou.

Presuniem sa do obývačky alebo iných izieb. Ak vám nevadí unikátna vôňa eukalyptového oleja, tak je to perfektný spôsob, ako si spríjemniť príbytok nie len počas jesene, ale prakticky každého ročného obdobia. Zároveň aj jeho účinky sú blahodarné pre Vaše telo, pomáha pri strese alebo pocitu únavy. A ak Vás na jeseň postihne nádcha,  stačí pár kvapiek do horúcej vody, ktorú na chvíľu umiestnite kamkoľvek. Osobne si neviem predstaviť svoj dom bez vône, ktorá ma ukľudní od každodenných starostí. Deky, to je ďalšia vec, ktorá by pri príchode chladu nemala chýbať. Zároveň je to perfektná príprava na zimu. Ak ste zruční, alebo poznáte niekoho, kto dokáže štrikovať, nie je od veci si zabezpečiť jednu ručne robenú deku. Síce je to poslednou dobou veľmi drahá záležitosť, ale estetická pri každom štýle bývania. Taká deka neuškodí ani v typicky novodobo zariadenom dome.

Pre mňa je na jeseň typická nová kniha, ktorú čítam, popri čom sa občas pozriem z okna na krásy prírody cez toto ročné obdobie. Kniha, poprípade celá zbierka je pre veľa ľudí veľmi dôležitá, a dôležité je aj to, aby ste mali prostredie vytvorené na to, aby ste príbeh dokázali poriadne vnímať. Ak sa preto budete vo svojom dome cítiť dobre, a nebude to pre Vás len úkryt pred nepriaznivým počasím tam vonku, tak si knihu vychutnáte viac.

Tip na záver, teraz niekedy je zber levandule. Ak ste fajčiar, skúste si do tabaku pridať trochu levanduľových kvetov. Majú priaznivé účinky a pach cigariet nie je až tak špecifický. Pokiaľ ste navyše ten typ, ktorý si neváha zapáliť aj v priestoroch domu, Vy a Vaši spolubývajúci vôňu pravdepodobne ocenia.


Zaujíma vás táto tématika?
 

Chcete dostať avízo o nových článkoch z tejto oblasti?

Zaregistrujte svoj e-mail na náš občasný spravodaj:


pošli na vybrali.sme.sk